sparkonto

Ganska länge så har jag sparat i ett vanligt sparkonto på min vanliga bank, ca en tusenlapp i månaden. Nu har jag dock bestämt mig för att flytta mitt sparkapital till ett sparkonto med betydligt högre avkastning. Jag började undersöka saken och hittade flera sidor på nätet där man kan jämföra sparkonton för att hitta den bästa räntan och villkoren. Skillnaden är ganska stor faktiskt, det finns faktiskt sparkonto med upp till 10% ränta (ganska svårt att uppnå, och kräver att man låter pengarna ligga länge, men ändå). Vet faktiskt inte varför jag aldrig gjort det här förut, jag hade säkerligen haft ett sparkapital som varit tio tusentals kronor mer än idag. I och med internet är det också så enkelt att ta sig tid tills man hittar det bästa sparkontot. För min del blev det 4Spar som iofs inte har statlig insättningsgaranti men där räntan kan bli riktigt hög!

Av Anders